Orkeslös Monarped med NSU-motor

Orkeslös Monarped med NSU-motor

Publicerad

Fråga: Hej! Har tidigare ställt en fråga angående tändningsinställning på Monarped M24 med NSU-motor och fick ett ingående svar vilket jag tackar för. Fick även en kommentar om storlek på insuget i cylindern.

Denna cylinder har insug på diameter 11 mm vilket kanske tyder på att någon fixat bort eventuell strypning. Förgasarens innerdiameter är 9 mm. Har ordnat tändningsinställningen men problemet med orkeslösheten återstår. Vad göra?

MVH

Rune

 

Svar: Kolla att avgassystemet är ordentligt ursotat. Gör ett kompressionsprov. Kompressionstrycket bör ligga på 4 – 6 kilo (4 – 6 Bar). Kolla så att ingen broms ligger på samt att det är ordentligt med luft i däcken. På en moped kan detta göra stor skillnad i toppfart.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Trimma Folkan med Hobbex Jet Pipe

10 kommentarer

mekgoran: 18 år.. volvo pv , ford taunus tl,saab 1962 djungeltrumma,vassa saker.. minns att det var någon gång efter andra världskriget....

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842