Avgaskrök till Husqvarna Novolette

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

Publicerad

Fråga: Hejsan! Jag ska börja renovera en Husqvarna Novolette 1954 års modell, då jag började leta efter delar på internet igår. Problemet var att jag satt och letade i evigheter och hittade ingen avgaskrök till den. Vilka mått är det, och samt. Om det går att t.ex använda en krök från en Roulette eller en Cornette? Och om det inte går, var sjutton får man tag i en avgaskrök, ljuddämpare som passar en Husqvarna Novolette från 1954?

Jonas Olsson

 

Svar: Det nytillverkas en hel del avgassystem till äldre mopeder, men det förutsätter att efterfrågan är tillräckligt stor för att tillverkningen ska vara lönsam. Jag vet inte hur det ligger till med Novoletten där. Det finns säkert en del begagnat i omlopp och i varierande skick. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser efter delarna.

Det går att kroma om gamla avgassystem, men kromfirmorna vill ha kliniskt rena delar eftersom sot och olja kan förstöra deras bad,

Hur det ligger till med passformen från andra modeller kan jag inte svara på. Är det någon som kan tipsa Jonas om ett avgassystem till hans Novolette? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vad ska nyrenoverad motor smörjas med?

4 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Det har jag aldrig hört talas om. Känns lite som att oljebolagen vill tillhandahålla ännu en "oumbärlig" produkt. Jag har en oljekanna med en mix av motoroljeslattar som jag oljar in...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842