Avgaskrök till Husqvarna Novolette

Fråga: Hejsan! Jag ska börja renovera en Husqvarna Novolette 1954 års modell, då jag började leta efter delar på internet igår. Problemet var att jag satt och letade i evigheter och hittade ingen avgaskrök till den. Vilka mått är det, och samt. Om det går att t.ex använda en krök från en Roulette eller en Cornette? Och om det inte går, var sjutton får man tag i en avgaskrök, ljuddämpare som passar en Husqvarna Novolette från 1954?

Jonas Olsson

 

Svar: Det nytillverkas en hel del avgassystem till äldre mopeder, men det förutsätter att efterfrågan är tillräckligt stor för att tillverkningen ska vara lönsam. Jag vet inte hur det ligger till med Novoletten där. Det finns säkert en del begagnat i omlopp och i varierande skick. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser efter delarna.

Det går att kroma om gamla avgassystem, men kromfirmorna vill ha kliniskt rena delar eftersom sot och olja kan förstöra deras bad,

Hur det ligger till med passformen från andra modeller kan jag inte svara på. Är det någon som kan tipsa Jonas om ett avgassystem till hans Novolette? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen