Ersättningständstift för Hitachi tändstift

Ersättningständstift för Hitachi tändstift

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Tillverkas inte Hitachi tändstift längre? Jag provade ett gammalt tändstift som har beteckningen Hitachi M45-PW på en Husqvarna Novolette och märkte att den gick renare då än med ett NGK B5HS tändstift som jag hade i tidigare.

Jag skulle vilja köpa ett par nya, men jag kan ej hitta dom. Blir hänvisad till Champion, NGK och Bosch. Kan du rekommendera ett likvärdigt tändstift som har de egenskaperna som detta Hitachi tändstift, dock ej NGK.

Mvh Anders

 

Svar: Det händer att man hittar ett "favorittändstift" som fungerar bra i ens motor. När man letar ersättare av andra fabrikat är det inte alltid som dessa har exakt samma egenskaper och man får ofta prova sig fram efter ett lämpligt tändstift. Det finns flera sajter på nätet som har krosslistor. Man får söka på Sparkplug Cross Reference eller Sparkplug Cross list. Utifrån detta kan man komma nära i egenskaper. Ett sådant tändstift är Denso W20-FP-U.

Om någon tillverkning av Hitachi tändstift förekommer idag kan jag tyvärr inte svara på.

Jim Lundberg

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Majskolvar för rätta greppet

2 kommentarer

Josefine Andersson: Har ett par röda på min 50SS. Inga vibrationer och dessutom mjuka även om det är -30 ute. Inte för att jag kör moppe då. De svarta är däremot mycket hårdare oavsett temperatur och dämpar sämre.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842