Gräsklipparolja (SAE 30) i Suzuki K50?

Gräsklipparolja (SAE 30) i Suzuki K50?

Publicerad

Fråga: Hej! Har en fråga gällande olja till motor Suzuki K50, kan man som jag blivit tipsad tidigare (inte av er) till en Yamaha FS1 använda rak 30 olja av typen gräsklipparolja? I FS1:an fungerar det utmärkt i alla fall.

Hans-Erik Eriksson

 

Svar: Suzuki K50 ska ha en olja med viskositeten SAE 20 till SAE 40 och gräsklipparoljan med viskositeten SAE 30 fungerar utmärkt. Det är förövrigt väldigt okritiskt med vilken olja man häller i växellådan på en moped. Kuggtrycken är låga och varvtalen likaså.

Har man "för tjock" olja kan det möjligtvis bli svårt att hitta friläget – särskilt vid kall väderlek – och har man "för tunn" olja kan det uppstå generande oljefläckar på garagegolvet.

Är det däremot en automatväxlad motor är det noga med rätt typ av olja.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta framgaffel på krockad Husqvarna Roulette

5 kommentarer

Jim Lundberg: Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder! :) Så sade min morfar som körde moped året om till och från jobbet i 14 år.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842