Givare går sönder

Givare går sönder

Publicerad

Fråga: Vill fråga varför vevaxelgivaren går sönder. Den befintliga gick sönder. Ny anskaffades. Efter 1 år, knappt kört 10 mil, samma fel. Bil Renault 5.

Kalle

Svar: Hej Kalle. Jag har inte hört att vevaxelgivaren till Renault 5 skulle vara speciellt känslig. Det är, om jag minns rätt, samma givare som används både på andra Renaultmodeller och på Volvo (typ 300-serien) med Renaultmotorer.

Svaret kan därför bara bli en gissning. Det kanske var en lågkvalitetsprodukt du köpte, det kanske var ett "måndagsexemplar" eller det var kanske handhavandefel vid montering. Handlar det om det två förstnämnda har du i allmänhet rätt att få en ny på garantin – det är två år som gäller för de flesta produkter numera. Även om det handlar om en mindre summa är det alltid bra att utnyttja garantin – då får säljaren kanske importören och i bästa fall tillverkaren reda på att prylarna inte håller.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Stänga bensinkranen på Husqvarna mod 28

4 kommentarer

Ingvar Nilsson: Hej! Jag hade samma problem med min Mod 30 Sport från 1953. Jag tog ur bensinen och lossade ventilsätet som ju är ingängat i tanken. Då fick jag även ut den finmaskiga silen. Ja nål och nål - den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842