JB 150 som får loppa på full gas

Loppan består av sot, men även av andra partiklar som kommit in i motorn via bränsle och/eller luft.

JB 150 som får loppa på full gas

Publicerad

Fråga: Hej. Har renoverat en JB 150cc. Den startar lätt går bra så länge jag inte kör full gas när jag drar på fullt tar det ca 300 m sen har jag loppa på stiftet. Detta händer hela tiden. När jag tar av stiftet är det väldigt sotigt men torrt. Kör jag på halv gas kan det gå flera mil. Vad beror detta på och hur stort munstycke skall man ha på denna motor?

MVH Claes

 

Svar: Det kan vara fel värmetal på tändstiftet som är orsaken till loppan (eller kolbrygga som den kallas på fackspråk eftersom den till stor del består av elektriskt ledande kol). Andra orsaker till loppa är smuts i bensintanken, dåligt filtrerande luftfilter (släpper igenom vägdamm) eller igentäppt luftfilter (fungerar som en choke).

Ett för stort huvudmunstycke ger en fetare blandning som i sin tur genererar mer sot som kan orsaka en loppa ihop med smutspartiklar från bränsle och/eller luft. Huvudmunstycket i JB 150 ska ha storlek 90 (Amalförgasare) eller storlek 80 (Bingförgasare). På halvgas är det i huvudsak trottelnålen som arbetar så den verkar stå i rätt läge.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta framgaffel på krockad Husqvarna Roulette

5 kommentarer

Jim Lundberg: Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder! :) Så sade min morfar som körde moped året om till och från jobbet i 14 år.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842