Färgkod till Monark Blue Tourist

Thomas ram från svampskogen - nu utan färg och rost.

Färgkod till Monark Blue Tourist

Publicerad

Fråga: Vad jag har hört så ska Monark Blue fighter ha nåt som heter Färg blå 97 (ny färgkod 2-komp härdlack LB9334 i Sikkens sortiment Blue Notte Metallic, Lamborghini. denna har dock utgått enligt Akso Nobel men jag har fått det som närmast fanns). Denna bröt jag innan jag ändrade mig och ska nu bygga en Blue Tourist, vilken färg hade dessa? Och skiljde dom sig mellan dom olika Monarkföretagen åt i denna färg?

För min ram där färgen nog är korrekt så är den av en ljusare sort och mera metallic-känsla än den jag sett på dom Blue Fighter jag har lyckats hitta på nätet, och bristen på Blue Tourist-bilder har gjort att jag inte kan bedöma dessa men min lack påminner mer om lacken på mopederna med ocean blå osv. som dom senare ISDT och Skoterett osv.

Thomas Hagberg

 

Svar: Monark hade på 1950-talet sin "Blå serie" där tvåhjulingarna hade en lack som Monark kallade för "Polykromatisk blå". Jag har också sprungit på Monark tvåhjulingar som haft olika blå kulörer, men då har det varit Monarpeder som har haft ganska olika kulörer – någon ljusare, någon mörkare trots att de varit av samma årsmodell (1953).

Är det någon som brutit till en lack till en Blue Tourist och har en aktuell färgkod dom Thomas kan ta del av? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

(Thomas Monark kan du se i sitt fyndskick här)

Jim Lundberg

På 1950-talet var Monarks tvåhjulingar lackerade i en blå kulör och följaktligen hette alla motorcyklar "Blue"-någonting. Mopederna hette dock enbart Monarped utan någon anknytning till färger.

Blue Tourist fanns med två motoralternativ: JB 150 (M77) och ILO 150 (M87).

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta framgaffel på krockad Husqvarna Roulette

5 kommentarer

Jim Lundberg: Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder! :) Så sade min morfar som körde moped året om till och från jobbet i 14 år.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842