Packning till oljepluggen på JB 150

Vanligaste packningen under pluggar är fiberbrickan, men även koppar (måste mjukglödgas) och aluminium förekommer.

Packning till oljepluggen på JB 150

Publicerad

Fråga: Hej. Vad ska det vara för typ av packning till oljepluggen på en JB 150cc? När jag bytte olja så fanns ingen packning där alls och det har ju varit fuktigt kring pluggen.

Bengt Westman

 

Svar: Original på JB- motorn och de flesta andra motorer med aluminiumblock används fiberpackningar under oljepluggarna. Dessa hittar man hos moped- och biltillbehörsfirmor. Man kan även använda en kopparbricka, men då måste den mjukglödgas först för att den ska bli så mjuk att den formas efter kontaktytorna.

Jim Lundberg

Kopparbrickor måste mjukglödgas innan montering. Detta gäller även om man återanvänder den gamla brickan.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Majskolvar för rätta greppet

2 kommentarer

Josefine Andersson: Har ett par röda på min 50SS. Inga vibrationer och dessutom mjuka även om det är -30 ute. Inte för att jag kör moppe då. De svarta är däremot mycket hårdare oavsett temperatur och dämpar sämre.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842