Testa bensintank

Testa bensintank

Publicerad

Fråga: Håller på (sedan fem-sex år) att renovera en Chevrolet Camaro från 1976 och har nu senast Tig-svetsat bränsletanken som hade rostskador efter upphängningsbanden. Jag undrar hur man kan kontrollera att tanken verkligen är tät? Svetsarna ser bra ut men vill gärna vara säker innan tanken lackas.

Jan

Svar: Det bästa sättet är att rigga upp tanken ungefär som den sitter på bilen. Häll talkpulver över skarvar och svetsfogar och häll sedan i några (kanske tre till fem) liter bensin och låt den stå. Talket ska vara helt torrt, blir det fuktigt läcker tanken.

Varför inte använda vatten istället? Jo bensinen kan krypa igenom på ställen som inte vatten klarar av. Tryckluft kanske någon säger och det kan fungera. Tänk på att trycket i så fall måste vara riktigt lågt.

Lycka till

Robert Gustavsson

 

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842