Delar till Lambretta TV 175

Delar till Lambretta TV 175

Publicerad

Fråga: Hej och tack för ett bra forum som hjälp mig många gånger! Har just köpt ett renoveringsobjekt – en Lambretta 175 TV som inte är i fungerande skick. När jag håller för insuget där förgasaren sitter så suger motorn in luft vilket den ska men den blåser även tillbaka luft den ska väl bara suga in luft bara en fråga? Var kan man köpa delar - finns det i Sverige till veteran-Lambretta, eller måste man köpa från utlandet?

Vänliga hälsningar

Roger

 

Svar: Då en tvåtaktsmotor inte har några ventiler förlitar den sig på bensinblandningens rörelseenergi för att fungera som en "pump". Det är också därför tvåtaktsmotorer har så oregelbunden tomgång eftersom hastigheten, och rörelseenergin, hos bränslet är så låg.

Detta ordnar dock upp sig vid högre varvtal (=högre gashastighet), men en viss grad av "Blowback" uppstår bakom förgasaren. Är detta väldigt stort kan det bero på att någon jackat kolven lite väl mycket.

När det gäller delar så finns det hos Casa Lambretta i Knutby (telefon 070-634 82 64).

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842