Det rinner svart olja ur avgasröret på NSU

Det rinner svart olja ur avgasröret på NSU

Publicerad

Fråga: Jag har problem med att det rinner svart olja ur avgasrören på min 200 cc NSU ZDB tvåtaktare. Jag har nu helrenoverat motorn, med ny kolv, borrning, moderna packbockar och alla lager. Det rann mer olja ur den innan renoveringen, men fortsätter i mindre mängd nu.

Har sett av tidigare frågor i detta forum att det kan bero på dålig gnista, inre läckage och tvåtaktsolja med för hög flampunkt. Men hur vet jag vilken olja som har hög resp. låg flampunkt. Jag kör med Biltemas tvåtaktolja med bet. JASO FB, API TV. Har den för hög flampunkt?

Mvh Arne

 

Svar: De tvåtaktsoljor som kan komma ut delvis oförbrända ur en standardmotor är rena racingoljor. Men testa gärna en annan tvåtaktsolja för att se om felet försvinner. Fast jag tror nog att orsaken ligger någon annanstans än hos tvåtaktsoljan. Svag gnista eller fel inställd förgasare kan vara orsaken – kanske även fel inställd tändning då denna påverkar motortemperaturen.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842