Passar ILO-motorns svänghjul på Husqvarna?

Svänghjul av fabrikat Stefa. Detta heter C2-75.

Passar ILO-motorns svänghjul på Husqvarna?

Publicerad

Fråga: Hej, ännu en fråga om Stefatändning på moped. Jag har en Husqvarna 4132 med "äggmotorn" och Stefatändning. Kan någon svara på om det är samma kona och svänghjul som till ILO med Stefa. Vad kallas den lilla konan? Bosch stora kona kallas ju 1:75.

//Jörgen

 

Svar: Husqvarnas Äggmotor och ILO Pianon har liknande beteckningar på sina stefasystem – de börjar med: "E2 – 75", men sedan skiljer sig beteckningarna åt, även inom samma motorfabrikat. Tyvärr så vet jag inte om de passar mellan de olika motorerna och att skillnaderna är små så som att det är lite andra spola till belysning och liknande.

Har tyvärr inga uppgifter om konan i svänghjulsnavet annat än att det finns olika stora.

Någon som vet? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Trimma Folkan med Hobbex Jet Pipe

10 kommentarer

mekgoran: 18 år.. volvo pv , ford taunus tl,saab 1962 djungeltrumma,vassa saker.. minns att det var någon gång efter andra världskriget....

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842