Vill veta om Wiklunds

Vill veta om Wiklunds

Publicerad

Fråga: Jag undrar om en bilaffär som hette Wiklund som hade sitt säte i Stockholm. Vi hade en delegation från Adlerklubben i Tyskland och ett par undrade om man kunde ta reda på historiken om Wiklunds i Stockholm. De vet att deras Adlerbil var en gång registrerad i Sverige men såldes vidare till Tyskland och emblemen fån försäljningsföretaget finns kvar i bilen.

Med vänlig Hälsning Martina

Svar: Vad kul att de söker bilens historik. Tyvärr vet jag inte så mycket mer än att Wiklunds var generalagent åt Packard och Adler samt att de hade en del samarbeten med andra återförsäljare runt om i landet. Mitt bästa tips är att be våra kunniga läsare att lämna information i rutan för kommentarer nedan. Mitt näst bästa tips är att du kontaktar Automobilhistoriska klubben AHK och hör om de har mer information.

Robert Gustavsson

Länk: Automobilhistoriska klubben AHK

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kan man lita på mopedens separatsmörjning?

5 kommentarer

Erik A: Är det någon som har en känsla för om även en relativt tidig separatsmörjning är pålitlig ? (Har en Suzuki M12S som jag inte har skrämt igång ännu, osäker på om man vågar köra den separatsmord...)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842