Glapp tandrem i Husqvarna äggmotor?

Glapp tandrem i Husqvarna äggmotor?

Publicerad

Fråga: Jag har frågat om vad det kan vara som tjuter/viner från min Husqvarna äggmotor och fick tipset att kolla transremmen. Den ser hel ut, men om jag håller fast kopplingskorgen och vrider vevaxeldrevet fram och tillbaks så glappar remmen lite, ett par millimeter. Är det ok eller ska det vara noll glapp?

Peter Fahlcrantz

 

Svar: Det kan nog vara lite glapp där vilket kan vara en fördel så att oljan hinner pressas ut istället för att tvinga ut remmen från rullens tänder. Sedan får det ju inte vara så slitet att tänderna på rem och hjul börjar bli smala och avrundade. Fast har det gått så långt brukar det ligga fullt med svarta fibrer från remmen i botten på motorn.

Det kan även var ett ramlager som låter – eller att svänghjulet rör vid spolarnas polskor.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Generator laddar inte

3 kommentarer

Jim Lundberg: Det låter lite märkligt att man kan mäta upp så låg spänning som 2 volt på ett batteri på 12 volt. Inte ens vid start brukar spänningen sjunka lägre än ca 10 volt - lite mer på vintern vid kallstart...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842