Byta transmissionsrem på Husqvarnas äggmotor

Byta transmissionsrem på Husqvarnas äggmotor

Publicerad

Fråga: Kan man byta transmissionsremmen på Husqvarna äggmotorn utan att ta loss kopplingskorgen och/eller vevaxeldrevet? Om inte, behöver man avdragare för någon av dessa?

Peter Fahlcrantz

 

Svar: Du måste lossa kopplingskorgen för att byta remmen. Korgen har en yttre kant som hindrar remmen från att glida iväg utåt och tandrullen på vevaxeln har en inre kant som hindrar remmen från att glida iväg inåt. Tandrullen har en invändig gänga för avdragare, men kan sitta kvar vid rembyte.

Man får skruva bort de sex skruvarna till kopplingsfjädrarna och lyfta bort den yttre skivan på kopplingen. Under denna sitter en mutter (vanlig högergänga) på axeln som också tas bort. Sedan lyfter man bort nav och lameller och därefter lyfter man bort korgen tillsammans med den gamla remmen. I Stora Tvåtaktsboken, del 2 hittar du en komplett reparationsanvisningen för Husqvarnas äggmotor (och 29 andra motorer).

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Generator laddar inte

3 kommentarer

Jim Lundberg: Det låter lite märkligt att man kan mäta upp så låg spänning som 2 volt på ett batteri på 12 volt. Inte ens vid start brukar spänningen sjunka lägre än ca 10 volt - lite mer på vintern vid kallstart...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842