Uppdaterad: Var sitter ramnumret på en Puch Packi?

Uppdaterad: Var sitter ramnumret på en Puch Packi?

Publicerad

Fråga: Hej. Var sitter ramnumret på en Nordsjö Puch Packi? Flakmopedens ram är målad med tjock svart färg så jag vill veta var jag ska leta?

Svar: Hej. Jag har tagit hjälp av Kjell Olofsson i Malmö. Han låter hälsa att ramnumret sitter på ovansidan av ramen till flaket (på vänster sida av styrröret). Se bild nedan.

Ursprungligt svar: Jag vet inte exakt var det sitter på just Puch Packi. De vanligaste placeringarna för ramnummer är på ramen nedan sadelstolpe och styrstam. Vissa mopeder har även på motorfästets vänstra sida. Det senare tror jag inte är fallet på Puch Packi då kåpor skymmer och ramnummer ska vara lätt att hitta för exempelvis polisen.

Josefine Andersson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842