Läsarfråga: Honda MT5 som dör

Läsarfråga: Honda MT5 som dör

Publicerad

Fråga: Hej. Har en Honda MT5 som är lite smått trimmad. Var ute och körde och helt plötsligt så började den gå dåligt. Jag stängde då av den för den brukar sura ned sig om man ligger på fullgas för länge. Försökte starta den efter en liten stund men den startade inte. Försökte även rulla igång den.

När jag kom hem så kollade jag tändstiftet , ingen gnista. Provade stiftet i annan moped och då hade den gnista, så stiftet är det inget fel på. Provade byta till två olika tändspolar, men det hjälpte inte. Kollade även tändplattan så då är ett 2-kurvs HPI-sysytem. Såg inget fel. CDI-boxen kommer det ström ur. Vet inte vad mer jag ska göra. Rasmus

Svar: Hej Rasmus. Den här frågan bollar vi över till våra kunniga läsare då ingen av oss är expert på denna typ av mopedmotor.

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

8 kommentarer

Jim Lundberg: Det vete fåglarna vad det kan vara - det rykte ju rejält på filmen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842