VW: Fel hölje på vajer

VW: Fel hölje på vajer

Publicerad

Fråga: Jag har ett knäppt problem som gäller en handbromsvajer till VW Jetta. Jag har beställt nya enligt original reservdelsnummer hos etablerade firmor men varje gång (2 gånger) är höljet cirka 24 centimeter för kort. Jag har hört med VW-handlaren också utan resultat. Nu har jag börjat fundera på om man måste ta slutänden, ett böjt metallrör upp mot karossen och återanvända (sitter på originalvajern som jag tog bort) och sedan trä det på de vajrar jag fått (trött på returnera). Kan det vara så som jag beskriver? Kommer att prova men undrar om någon vet med säkerhet.

Vänliga hälsningar

Peter

Svar: Min erfarenhet säger att tillverkare ändrar utformning på reservdelarna. Det kan mycket väl vara så i ditt fall men jag är inte säker. Vore det min bil skulle jag flytta över höljena till de nya vajrarna.

Robert Gustavsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842