Kopplingsschema till Vicky med MS 50-motor

Kopplingsschema till Vicky med MS 50-motor

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har införskaffat en Vicky 3, med MS 50-motorn. Motorn, som låg på sidan av, har två anslutningsplintar från tändsystemet, och till den övre går en svart kabel som verkar vara från brytare/ljusspole? Längst upp går tändkabeln ut, men den nedre plinten är tom på insidan, hittar ingen lös kabel från tändplattan. Vad skall vara anslutet där på insidan respektive utsidan? Från ramen hänger ner tre kablar. Har du tips på schema över detta system eller liknande? Det står Noris på kondensatorn och bak på plattan. Tack på förhand.

Gabriel Sundin

 

Svar: På en motor från 1950-talet brukar det bara finnas två kablar (undantaget tändkabeln) nämligen en svart som går till dödarknappen samt en gul kabel som går till belysning och tuta. Om det hänger tre lösa kablar på ramen ska förmodligen två av dessa sättas ihop (lyse och tuta). Det som är säkert är att kabeln till dödarknappen (=svart) ska sitta ensam. Annars kommer motorn att stanna varje gång man tutar eller slår på lyset.

Jim Lundberg

På äldre mopedmotorer finns det bara två utgångar (undantaget tändkabeln) från motorn: en svart kabel till dödarknappen (från nr 1) och en gul kabel (från nr 2) till tuta och belysning.

Motorn på bilden är en Victoria MS 51

Kopplingsschema till 50-talsmoped.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

13 kommentarer

Jim Lundberg: Ok! Hoppas det funkar nu (vore kul att se dig köra runt med en dumstrut)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842