Kopplingsschema till Vicky med MS 50-motor

Fråga: Hej! Jag har införskaffat en Vicky 3, med MS 50-motorn. Motorn, som låg på sidan av, har två anslutningsplintar från tändsystemet, och till den övre går en svart kabel som verkar vara från brytare/ljusspole? Längst upp går tändkabeln ut, men den nedre plinten är tom på insidan, hittar ingen lös kabel från tändplattan. Vad skall vara anslutet där på insidan respektive utsidan? Från ramen hänger ner tre kablar. Har du tips på schema över detta system eller liknande? Det står Noris på kondensatorn och bak på plattan. Tack på förhand.

Gabriel Sundin

 

Svar: På en motor från 1950-talet brukar det bara finnas två kablar (undantaget tändkabeln) nämligen en svart som går till dödarknappen samt en gul kabel som går till belysning och tuta. Om det hänger tre lösa kablar på ramen ska förmodligen två av dessa sättas ihop (lyse och tuta). Det som är säkert är att kabeln till dödarknappen (=svart) ska sitta ensam. Annars kommer motorn att stanna varje gång man tutar eller slår på lyset.

Jim Lundberg

Kopplingsschema till Vicky med MS 50-motor
På äldre mopedmotorer finns det bara två utgångar (undantaget tändkabeln) från motorn: en svart kabel till dödarknappen (från nr 1) och en gul kabel (från nr 2) till tuta och belysning. Motorn på bilden är en Victoria MS 51
Kopplingsschema till Vicky med MS 50-motor
Kopplingsschema till 50-talsmoped.
Rulla till toppen