Rengöra bromsslangar på Honda CBX 750

Rödsprit (T-Röd) är en av få produkter som man kan använda i bromssystem utan att gummidetaljerna tar skada.

Rengöra bromsslangar på Honda CBX 750

Publicerad

Fråga: Jag håller på att renovera en Honda CBX 750F från 1984 och turen har nu kommit till att se över bromsarna. Jag har plockat isär oken och skall renovera dom samt huvudbromscylinder fram och bak men tänkte lämna bromsslangarna utan åtgärd, dvs behålla dom gamla p.g.a kostnadsorsaker. Dock så vid isärtagning så kom det ut en del illaluktande bruna klumpar ur slangarna och bromsoken så till min fråga.

Kan man på något sätt rengöra slangarna invändigt eller behövs inte det? Tänkte på guckan som kom ut och jag vill inte renovera oken och bromscylindern för att sedan återfylla systemet och få ut skit i bromsoken igen.

Det kan i och för sig ha kommit från huvudbromscylindern också. Jag kan naturligtvis köpa nya stålomspunna bromsledningar men det är en tillkommande kostnad på 1500kr som jag önskade slippa då målet bara är att få igång den och besiktiga den.

Diod

 

Svar: Gummi är en färskvara och mitt råd är att du byter bromsslangarna som nu har 35 år på nacken. Vid rengöring av insidan på bromssystem är det endast etanol som gäller – exempelvis rödsprit. Thinner, lacknafta och liknande angriper gummidetaljer i bromssystem och får inte användas där.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842