Saab: torkare stannar inte

Saab: torkare stannar inte

Publicerad

Fråga: Jag har ett problem med en Saab 96 årsmodell 1978. Vindrutetorkarna vill inte stanna när vindrutan är blöt men de stannar i viloläget när vindrutan är torr. Vad jag förstår går torkarna för lätt när vid rutan är blöt så torkarmotorn passerar brytaren i själva torkarmotorn. Kan detta lösas på ett bra sätt? Jag har provat en del saker men ej fått torkarna att fungera riktigt. Jag har monterat en äldre grill som ej har strålkastartorkare – kan det påverka?

Anders

Svar: Det är förmodligen kontakten inne i torkarmotorn som inte fungerar som den ska. Oftast är det oxidation på kontakterna och det är ganska lätt att ordna. Öppna, gör rent och fila lite på kontaktytorna så brukar det lösa sig. Detta är inte något vanligt fel på Saab V4 och det finns ganska många torkarmotorer som ligger och värmer hyllorna hos olika Saabentusiaster. Den snabbaste och enklaste lösningen är därför att byta ut hela motorn. Att du monterat en grill utan strålkastartorkare påverkar inte vindrutetorkarnas parkeringsläge.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vad ska nyrenoverad motor smörjas med?

4 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Det har jag aldrig hört talas om. Känns lite som att oljebolagen vill tillhandahålla ännu en "oumbärlig" produkt. Jag har en oljekanna med en mix av motoroljeslattar som jag oljar in...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842