Rengöra bromsbackar

Rengöra bromsbackar

Publicerad

Fråga: Håller man på med gamla bilar händer det ibland att man får läckande bromsolja på bromsbanden till exempel på ena sidan. Måste man alltid byta belägg eller går det att rengöra på något sätt? Vore väl något för Jim att utreda?

Ingvar

Svar: Detta är en fråga som det inte går att svara ja eller nej på. En bra tumregel är följande:

Får du lite bromsvätska eller varför inte ett oljigt tumavtryck på bromsbacken när du byter eller reparera är det ingen fara. Torka av det med T-sprit och problemet är löst.

Har du däremot en läckande bromscylinder och bromsbandet har blivit indränkt i bromsvätska ska du byta ut belägget.

I ärlighetens namn kostar nya bromsband inte så mycket och du har alltid nytta av att ha bra bromsar på din bil.

Robert Gustavsson

On
Off

16 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fel lamell i Husqvarna mod 27

1 kommentar

Frasse1: husqvarnas 60 tals 250 cross motor som härstammade i rakt nedstigande led från silverpilsmotorn hade (moderna)lameller som passade i silverpilen. silverpilens koppling härstammade i sin tur från...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206