Byta lager i spännrulle till Husqvarna Novolette

Exmpel på defekt spännrulle - här finns bara den inre lagerbanan kvar.

Byta lager i spännrulle till Husqvarna Novolette

Publicerad

Fråga: Jag har en fråga angående delning av spännrullen till min 54:a Novolette. Hade tänkt byta lager i densamma men kan inte demontera täcklocket. Har använt rostolja två dagar, citronsyra två dagar, rengjord men hittar ingen spår för liten mejsel eller liknande att bända ut locket vill inte bruka alltför mycket våld, då får det glappa lagret sitta kvar.

Till Krister Källström Tyresö, I ditt inlägg av den 2018-09-28 har du ett par NR på arm och fjäder CM 29008, CM29010, var har du hittat dessa?

Tommy Larsson

 

Svar: Om du har använt citronsyra finns det nog ingen återvändo då syran kan ha nått in i lagret. För att få bort locket (CM 29009) kan man behöva borra ett hål i locket där man drar i en plåtskruv som man kan dra i med en tång. Alternativt så får man svetsa på något som man kan dra i. Förmodligen gick det till så med locket till spännrullarna som med fryspluggar på bilmotorer – man hade sönder dem vid demonteringen och monterade en ny efteråt.

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842