För kort vajer till hastighetsmätaren

För kort vajer till hastighetsmätaren

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har ett problem! Jag undrar var man kan får tag i en hastighetsmätarwire som passar på Mustang Cobra 1000 VDO/Huret, alltså med Zündapp spezial K-motor med drivningen i motorn. Dom wirar som säljs på mopedsajterna fungerar fint i Huret-änden vid mätaren men är alldeles för korta i VDO änden

Tappen som ska sitta i motorn är för kort. Gissar på att det fattas i alla fall 5 mm. Den passar på KS50 med drivningen i framhjulet. Lite synd då jag lyckats hitta en fin originalmätare. Har du några bra tips och idéer?

Peter Arrhenius

 

Svar: Jag har gjort detta tidigare men har tyvärr inga bilder. Hur som helst så gjorde jag på följande vis: Jag tog den fyrkantiga tappen från en trasig vajer som förlängare. För att få ihop tapparna tog jag en tunn remsa kopparplåt (ca 0,20 mm) och lindade över remsan över skarven ett varv.

Sedan lödde jag det hela med vanligt lödtenn och en lödkolv. Det gäller bara att rengöra alla delar noga från olja, oxid och smuts så att tennet kryper in ordentligt. Extra flussmedel kan vara bra här. Det är lite pyssligt, men det fungerar. Se bara till att tapparna linjerar.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som ryker och inte vill varva ur

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonny och tack före uppgifterna! En fråga bara - är det ur instruktionsboken till en Victoriamoped eller en annan moped (Ex. Fram) med Victoriamotor?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842