För kort vajer till hastighetsmätaren

Fråga: Hej Jim! Jag har ett problem! Jag undrar var man kan får tag i en hastighetsmätarwire som passar på Mustang Cobra 1000 VDO/Huret, alltså med Zündapp spezial K-motor med drivningen i motorn. Dom wirar som säljs på mopedsajterna fungerar fint i Huret-änden vid mätaren men är alldeles för korta i VDO änden

Tappen som ska sitta i motorn är för kort. Gissar på att det fattas i alla fall 5 mm. Den passar på KS50 med drivningen i framhjulet. Lite synd då jag lyckats hitta en fin originalmätare. Har du några bra tips och idéer?

Peter Arrhenius

 

Svar: Jag har gjort detta tidigare men har tyvärr inga bilder. Hur som helst så gjorde jag på följande vis: Jag tog den fyrkantiga tappen från en trasig vajer som förlängare. För att få ihop tapparna tog jag en tunn remsa kopparplåt (ca 0,20 mm) och lindade över remsan över skarven ett varv.

Sedan lödde jag det hela med vanligt lödtenn och en lödkolv. Det gäller bara att rengöra alla delar noga från olja, oxid och smuts så att tennet kryper in ordentligt. Extra flussmedel kan vara bra här. Det är lite pyssligt, men det fungerar. Se bara till att tapparna linjerar.

Jim Lundberg

Rulla till toppen