Är det någon skillnad mellan Monark, Crescent eller Maraton Compact?

Är det någon skillnad mellan Monark, Crescent eller Maraton Compact?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har tänk köpa en Crescent Compact 1252 -74. Säljaren skickade kort där syntes märket Monark. Läste om att det finns olika modeller Crescent, Monark och Maraton. Är det samma moped eller finns det något som skiljer dem åt? Om inte varför heter de olika? Har tittat på många annonser och då har samtliga haft Crescentmärke. Är den här mopeden udda som jag är på väg att köpa? Hoppas på snabbt svar, ska snart göra affär. Med vänlig hälsning Nina

Svar: Hej Nina. Monark och Crescent tillverkades båda av MCB (Monark Crescent Bolagen) och det enda som skiljer dem båda åt är dekalen. Monark och Crescent var i begynnelse olika företag med egna trogna kundbaser och när de slog ihop sina påsar fortsatte man att tillverka mopeder med båda dekalmärkningarna. Maraton köpte in MCB-mopeder så som Compact och även här är det bara dekalen som skiljer den åt från Crescent och Monark.

Vanligaste Compacten är Crescent, därefter Monark och sist Maraton.

Lycka till med mopedköpet!

Josefine Andersson

Maraton 1252 1974

Monark 1252

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

13 kommentarer

Jim Lundberg: Ok! Hoppas det funkar nu (vore kul att se dig köra runt med en dumstrut)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842