Shims i Husqvarna Silverpil

Shims i Husqvarna Silverpil

Publicerad

Fråga: Hej. Jag håller på med en Husqvarna Silverpilsmotor. Mellanaxeln i växellådan har ett stort glapp. Shimset på axeln sitter där, men jag har ett glapp på närmare 1 mm.

Leif-Åke

 

Svar: Lämpligt axialspel ligger nog runt 0,20 mm på axlarna in denna typ av motor. 1 mm låter mycket om det är uppmätt spel. Brickan (nr 1) anges som stödbricka och är inte måttsatt i Husqvarnas reservdelskatalog. Det finns i alla fall inga alternativa tjocklekar som det ser ut.

Men i denna motor styrs mellanaxeln (där kopplingen sitter) av flera faktorer. Dels är det bussningen (nr 38) som har en fläns som kan bli nersliten. Denna bussning går ju genom lagret i blocket (SKF 6205) och vidare in i kopplingskorgen. Det kan ju vara så att lagret inte är bottnat i sitt hål vilket då ger ett större axialspel på mellanaxeln.

Jim Lundberg

Bussningen till kopplingskorgen går rakt igenom kullagret och har en fläns på insidan.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som ryker och inte vill varva ur

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonny och tack före uppgifterna! En fråga bara - är det ur instruktionsboken till en Victoriamoped eller en annan moped (Ex. Fram) med Victoriamotor?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842