Läckande cylinder på Puch Velux X30

Vad har denna kanal i blocket för uppgift?

Läckande cylinder på Puch Velux X30

Publicerad

Fråga: Puch Velux X30 motor. Hej. Jag skulle byta cylinder men det visade sig att den jag beställt skiljde sig från originalet och vevhusluft läckte ut. Vid sidan av öppningen för högra kanalen fanns ett litet spår där luft kunde läcka ut.

På originalcylindern finns bara gods som stoppar luften. Nya cylindern och packningen täcker inte spåret. Vad kan detta spår ha för funktion? Har ni någon ide om hur man kan plombera spåret?

Torbjörn Davidsson

 

Svar: Jag har tyvärr ingen aning om vad den lilla kanalen vid cylinderfoten har för uppgift, men det har säkert någon av våra läsare. Om du vill täppa till den så kan du använda kemisk metall, men då måste ytorna vara rena och gärna ruggas upp lite med slippapper så att spackelbiten inte lossnar. Eventuellt kan man borra några små gropar i kanalen som spacklet kan greppa i. Se bara till att inga slip- och borrspån hamnar i vevhuset.

Eventuellt kan du tillverka en plåt med samma form som den gamla cylinderns cylinderfot och lägga den mellan två cylinderfotspackningar. Du kommer att tappa ett uns av kompression eftersom cylindern hamnar lite högre, men det bör inte vara dramatiskt. Välj bara så tunn plåt som möjligt.

Jim Lundberg

Den gamla originalcylindern har en betydligt bredare cylinderfot (inringad).

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som ryker och inte vill varva ur

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonny och tack före uppgifterna! En fråga bara - är det ur instruktionsboken till en Victoriamoped eller en annan moped (Ex. Fram) med Victoriamotor?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842