Mjuka upp sadel till Fram King Clipper

Mjuka upp sadel till Fram King Clipper

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har en Fram King Clipper vars sadelklädsel är av något slags plastliknande material. Det är helt men ganska hårt och "knöligt". Klädselns limning har släppt från stommen så jag tänkte lirka av det.

Har du något tips för att göra plasten lite mjukare och smidigare? Och var köper man stoppning liknande den som du har till Dakotasadeln i renoveringsboken? Mopeden har också plastlister runt sidokåporna som gulnat. Något tips för att fräscha upp dem?

Thomas Persson

 

Svar: Det är plastens mjukgörare som försvunnit och gjort den hårdare. Jag har inte testat med att mjuka upp plaster, men väl gummi och då med en blandning av glycerin och rödsprit. Blandningsförhållande är okritiskt, men 50/50 är okej. Testa om det hjälper. Man kan ibland låta lösningen verka en bra stund innan något händer. Men tyvärr så brukar dessa gamla sadlar spricka sönder när man börjar använda dem.

Jag köpte både "skinn" och stoppning till både E-Typen och Dakotan hos Ingmars Tapetserarfirma, telefon: 073-930 79 81. Han kanske kan tipsa dig om hur du ska göra med den hårda plasten.

Plastlisterna torkar du av med enbart rödsprit. Om de har gulnat kan detta gått på djupet och då kommer de att fortsätta vara gulaktiga. Eventuellt kan man lägga på någon sorts plastfärg – kolla med en färghandlare.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Aluminiumlopp på Tecumsehmotor?

6 kommentarer

Jim Lundberg: Kul tips med fjädern. Första gången jag renoverade en bilmotor och monterade expanderringar (kolvringar för slitna cylindrar) trodde jag att det gått på tok. Motorn gick knappt att dra runt med ett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842