Hackande Triumph Thunderbird

Fråga: Jag har en Triumph Thunderbird Sport 900 från 1998 (trecylindrig). Den hackar när den har blivit genomvarm på gaspådrag under 3000 – 3500 varv ca. Detta problemet försvinner dock om jag chokar. Vad kan felet vara?

Vi har plockat isär förgasaren och ställt in flottörnivån samt ställt in alla munstycken, bytt insugningsgummi tre stycken, samt bytt vacuumslide tre stycken då de var slitna. Några har sagt att det kan vara lågfartsmunstycken (men har kört allt i ultraljudstvätt ) och de ser fina ut, och vissa tycker att jag skall gå upp ett steg i storlek? Kan det vara tändspolar, tändhattar mm?

Tacksam för svar

Jörgen Hallberg

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med denna hoj, men jag har kört en. Jag tror inte på tändningsfel eftersom den går bättre med choke. Då låter det snarare som att en eller flera förgasare går för magert på mellanfart.

Det kan ju vara så att ett byte till större mellanfartsmunstycken kan ta bort problemet, men om en motor helt plötsligt vill ha andra munstycken kan det vara idé att ta reda på varför. Det kan ju vara någon form av luftläckage som gör att motorn går magert och då skulle ett byte till större munstycken bara kompensera för ett fel,

Men kolla ventilspel och förtändning för säkerhets skull, och gärna nya tändstift.

Jim Lundberg

Rulla till toppen