Trampstarta Zündapp 258-motor

Trampstarta Zündapp 258-motor

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har en Zundapp 423 med 258-motor som jag har haft isär och rengjort. Oljan hade koksat i den. Nu när jag fått ihop den och ska starta den så går det inte att trampstarta den utan att bakhjulet går runt. Man ska väl inte behöva lägga i växeln för att trampa igång den?

Hälsningar Sten-Åke

 

Svar: Nu vet jag inte hur mycket du tagit isär motorn och om den fungerade som den ska innan. Om oljan hade koksat så låter det som att motorn enbart sotats och då handlar det ju bara om kolv och cylinder.

Zündapps motor med beteckning 258 har kopplingen placerad på den utgående axeln – alltså sist i hela drivlinan. Jag har inte kört denna typ av motor, men vad jag förstår så bör man kunna starta den med växeln i bara man håller in kopplingen. Det ska då även gå att starta den i friläge och då ska man inte behöva dra in kopplingen.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842