Verkstadshandbok till Royal Enfield 350 cc

Genomskärning av växellådan (Albion) till Royal Enfield 350 cc (model CO - bör vara snarlik modell G)

Verkstadshandbok till Royal Enfield 350 cc

Publicerad

Fråga: Hej! Har börjat renoveringen av en Royal Enfield 350G från 1951 och jag undrar om ni vet var jag kan få tag i en verkstadshandbok till motor och växellåda.

Fråga 2: Är Utgående axeln från växellådan till lamellerna är glapp. Vad sitter innanför där för bussning – eller är det ett kullager?

Mvh T. Bandh

 

Svar: Kolla med Bas Motor. De har en verkstadshandbok till modell WD/CO som är väldigt lik modell G. I motorn skiljer det på diametern på ramlagertapparna (3/4" på CO och 1" på G). CO har webbgaffel medan G har teleskop. Annars får du kolla med Royal Enfield Books i England som verkar ha rätt bok.

Det är två koncentriska axlar som kommer ut ur växellådan. Det finns ingen bussning mellan dessa utan det är stål mot stål (i alla fall i modell CO), men den yttre axeln (till kedjedrevet) sitter lagrad i ett kullager.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842