Opel startar inte

Opel startar inte

Publicerad

Fråga: Jag har nyligen köpt en Opel Rekord 2,0 E från 1981. Jag har kört cirka 50 mil med den, men nu startar inte motorn längre. Jag har kollat gnistan på stiften, lossat bränslereturen och det kommer bränsle när jag kopplar in bränslepumpen. Jag har hittat en "hållare" med två anslutningar på höger sida i motorrummet, när jag överbrygger mellan två anslutningar (kommer inte ihåg nr) så går pumpen. Det måste väl vara bränslepumpsreläet som sitter där även om det ser lite underligt ut? Var sitter reläet annars? Tacksam för förslag, vad skall jag göra för att få igång motorn?

Matts

Svar: Det bör vara reläet till bränslepumpen som du hittat om bränslepumpen startar när du kopplar förbi det. För att vara säker kan du överbrygga anslutningarna igen och prova om bilen startar. Stäng sedan av motorn och montera ett fungerande relä då bränslepumpen inte mår bra i längden av att alltid ha ström tillkopplad.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

3 kommentarer

Frasse1: vilka ideer man hade ;) jag undrar dock hur den uppför sig i farter över dom man upplever i kassakön? Visste man inte bättre skulle man kunna tro att konstruktionsavdelningen hoppade över...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842