Hur får man plats för förgasaren med Sachs trimkit?

Hur får man plats för förgasaren med Sachs trimkit?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har köpt ett trimkit 60 cc till min Compakt 1252 -74. Har jag köpt fel grejer? Passar inte ett sådant trimkit till en Compakt? Får nämligen inte plats med förgasaren, då insugningsplattan bygger ut mer än på original cylindern så allt förskjuts ca. 5-7 mm bakåt. Finns det någon annan 60 cc cylinder likt original utförandet?
Med vänlig hälsning

Nina

 

Svar: Hej Nina. Du har inte köpt fel grejer. Detta är helt normalt då man skaffat större prylar än original, men det går att lösa på två sätt.

1. För ner cylinderna över kolven utan att skruva fast den. Lyft den sedan en bit och vinkla insuget lite uppåt. Skruva sedan fast förgasarhuset och för ner cylindern igen. Nu kommer förgasaren få plats i "badkaret", som hålrummet på Sachsmotorn kallas.

2. Gör åverkan på motorblocket permanent och skär, fila eller dremla bort gods enligt guiden i bilden ovan. Det kommer inte att synas och gör ingen skillnad på funktion eller form så vill du slippa krångla är detta sättet bäst.

Bildinstruktionen är från MCB vid köp av 4,3 hk trimkit till MCB SM 50.

Josefine Andersson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

8 kommentarer

Jim Lundberg: Det vete fåglarna vad det kan vara - det rykte ju rejält på filmen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842