Brytarkontakter till ILO FP 50

Brytarkontakter till ILO FP 50

Publicerad

Fråga: Vet du om det finns någon nytillverkning av brytarspetsar till ILO FP50 med Stefasystem? Har kollat lite på marknaden och där verkar dom gjorda av guld?

Mats Wiktorin

 

Svar: Det finns visserligen elektriska kontakter som är guldpläterade, men dessa hittar man oftast i dyrare ljudutrustning. Fast du kanske anspelar på en hög prisbild? Brytarkontakter består av två kontakter som är tillverkade av volfram eller platina. Det är hårda material som tål både värme och den stora mekaniska nötning som brytarkontakter utsätts för. På en moped så öppnar och stänger dessa kontakter närmare 5000 gånger per minut.

Någon nytillverkning känner jag inte till, men kolla med exempelvis Rösebäckens Cykel & Motor eller MCB Center om de har rätt brytare till din motor.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Stänga bensinkranen på Husqvarna mod 28

4 kommentarer

Ingvar Nilsson: Hej! Jag hade samma problem med min Mod 30 Sport från 1953. Jag tog ur bensinen och lossade ventilsätet som ju är ingängat i tanken. Då fick jag även ut den finmaskiga silen. Ja nål och nål - den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842