Rensa kylare

Rensa kylare

Publicerad

Fråga: Jag har precis skaffat mig en MF 35 från 1961. Traktorn har lite problem med brun sörja i kylaren. Jag har bytt ut kylarvattnet två gånger utan resultat. Finns det något man kan använda för att rensa detta?

Tias

Svar: Kylsystem kan rymma oanade mängder sörja. Att bara tömma kylaren och fylla på vatten två gånger kan i de enklaste fallen kan möjligen hjälpa. Vore det min traktor skulle jag först spola ur kylaren och då spola mot den normala flödesriktningen. När vattnet som rinner ut är rent är också kylaren genomspolad. Därefter skulle jag spola vatten genom motorblocket i motsatt riktning och fortsätta till det blir rent.

Ett par gånger har jag lagt en diskmaskinstablett i en halv hink vatten och sedan hällt blandningen i kylaren. Resultatet brukar bli bra, men i sådana fall gäller det att spola ur riktigt ordentligt då maskindiskmedel är skarpa prylar som kan gå hårt åt en del metaller/metallegeringar.

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842