Kopplingen fastnar på Husqvarna 256

Kopplingen fastnar på Husqvarna 256

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har två stycken Husqvarna 256A under renovering. Har märkt att kopplingen vill klibba ihop när dom står ett tag. Något smart sätt att komma till rätta med detta problem?

Mvh Tomas Rydh

 

Svar: Nu vet jag inte hur långt "ett tag" är. Att kopplingen kan fastna tillfälligt under vinteruppehållet är inte så ovanligt och nog svårt att råda bot på. Där brukar det ofta räcka med en varmkörning så släpper kopplingen.

Man kan ju leka med tanken att låta kopplingshandtaget vara indraget (buntband), men det är kanske inte så snällt mot kopplingsfjädrarna över tid. Det kan ju vara så att ett byte till nya lameller eller annan typ av olja kan lösa problemet.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842