Brytare till ILO FP 50

Brytare till ILO FP 50

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag är på jakt efter en brytarspets till en ILO FP 50-motor. Var kan man köpa en sådan?

Mattias Hellmansson

 

Svar: Det finns flera varianter av brytare till ILO FP 50. Två varianter till Noris tändsystem (stålsvänghjul) och en variant till Stefas tändsystem (mässingssvänghjul). Motorer med Norissytem har en brytare där den fasta delen av brytarna sitter fast med samma skruv som håller tändplattan, och en brytare där den fasta delen har en egen skruv i tändplattan – den senare är lättare att justera.

Kolla med Firma Erik Linding eller Rösebäckens Cykel och Motor om de har delarna du söker. Annars kan man kolla på olika veteranmarknader, men då bör man ha med sig hela tändplattan som referens. Ett par begagnade brytare med fina kontaktytor och dito fiberklack (den som ligger mot svänghjulets hals) har annars många hundra mil kvar att ge. Kanske tusentals.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Stänga bensinkranen på Husqvarna mod 28

4 kommentarer

Ingvar Nilsson: Hej! Jag hade samma problem med min Mod 30 Sport från 1953. Jag tog ur bensinen och lossade ventilsätet som ju är ingängat i tanken. Då fick jag även ut den finmaskiga silen. Ja nål och nål - den...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842