Olja i NSU 98 cc

Olja i NSU 98 cc

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har köpt en gammal orenoverad NSU Quick 98 cc årsmodell 1950-51 i bra skick. Tänkte att jag skulle byta olja i motorn. SAE 30 gräsklipparolja kanske passar, men jag hittar ingen uppgift på hur mycket olja det ska vara i motorn. Vilket tändstift ska det sitta i? Det är den stora gängan.

Med vänlig hälsning

Lars

 

Svar: Jag känner tyvärr inte till denna modell och har inga tekniska data. Finns det ingen nivåplugg eller oljesticka? En grej bara – om det är en 98-kubiksmotor som har anor från 30-talet kan det vara så att motorn saknar packboxar och då kan det vara så att växellådan ska ha flytande fett istället för olja. I annat fall kan oljan hitta ut och ge generande fläckar på garagegolvet.

Men om motorn har packboxar i växellådan går det bra med olja istället för flytande fett och då är nog SAE 30 (gräsklipparolja) ett bra val. När det gäller tändstiftet med 18 mm gänga så bör NGK A7 eller Bosch M7A fungera.

Någon som kan hjälpa Lars med volymuppgifter? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Tanka själv!

1 kommentar

Andercz: Hm, jag tror de har filmat vid OK´s mack i Bergshamra.. i Stockholm.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842