MGB: läcker olja

MGB: läcker olja

Publicerad

Fråga: Det droppar lite olja från motorn i min MGB, närmare bestämt från "oil pressure relaese valve" vilket är en mutter med en fjäder som håller fast en ventil. Tanken är om trycket blir för högt ska ventilen öppnas och minska på trycket i motorn. Jag har bytt kopparbrickan och det droppar betydligt mindre nu, men det kommer fortfarande lite olja. Jag vågar inte dra åt hårdare. Skulle det vara bättre att använda en fiberpackning istället?

Per

Svar: Oljeläckage är alltid tråkiga. Nästa gång du byter olja kan du passa på att se över ventilen. Jag har hört talas om att skadade gängor kan orsaka läckage liknande ditt, på andra MG-motorer. Är gängorna fina bör du kontrollera att anliggningsytorna är helt plana innan du monterar en ny kopparbricka, glöm inte att den ska vara glödgad för bästa tätning, eller fiberbricka om du hellre vill det. Fiberbrickor är aningen mer förlåtande om det är ojämnheter i anliggningsytan. Bättre eller inte kan jag inte svara på men kopprbricka ska räcka.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vad ska nyrenoverad motor smörjas med?

3 kommentarer

jaka: Hej! I filmer på Youtube talas det ibland om "inkörningsolja (vid renovering av V8: or).Någon som vet vad det kan vara för olja?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842