Rem eller kedja i Husqvarna Äggmotor?

Tandremstranmissionen i Husqvarnas Äggmotor. Men fanns den även med kedjetransmission?

Rem eller kedja i Husqvarna Äggmotor?

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Har en Husqvarna Roulett från 1957 med D-motor. Motornummer: 247XX. Är det en äggmotor? Är det rem eller kedja till transmissionen? Har en instruktionsbok där man ser en kedja, på sprängskissen är det en rem (förgasaren sitter i blocket).

Kjell Flink

 

Svar: Äggmotorn är det folkliga smeknamnet på den ovala (äggformade) motorn från sent 50-tal som senare ersattes med den kantiga motorn som då fick smeknamnet Flinta.

Jag har bara sett tandremmar i Husqvarnas Äggmotor, men jag vet att det fanns kedjetransmissioner som extra tillbehör till Flintamotorn som hade tandrem från början. Flinta fick senare kugghjulstransmission. Om Äggmotorn fanns med kedjetransmission – eller om det fanns som tillbehör – kan jag tyvärr inte svara på.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria MS 50

6 kommentarer

Jim Lundberg: Gasol fungerar bra och ger snabb uppvärmning, men det gäller att inte värma för mycket så att detaljen, navet i detta fall, inte tappar härdningen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842