Svänghjulsavdragare till ILO L152

Svänghjulsavdragare till ILO L152

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Vilken gänga ska det vara på en svänghjulsavdragare till en ILO L152 på 6 hk? 152cc tvåtakt. Vet du var man kan köpa en sådan?

MVH Olle

 

Svar: Vad jag förstått så är detta en stationär motor med fläktkylning och när jag googlat runt på sådana motorer ser det ut som att det sitter tre pinnskruvar i hjulet/fläkten runt hålet för vevaxeln där man tydligen ska gänga på en trekantig avdragare och sedan pressa med en större skruv mot vevaxelns ände.

Alltså ska det till tre muttrar (bör vara någon form av standardgänga) för att dra fast avdragaren och en valfri skruv (M12 kan vara lagom) i avdragarens centrum. Avdragaren kan man tillverka av en tjock (minst 5 mm) plåtbit där man borrar hål för pinnskruvar och avdragarskruven i centrum.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man skruvar till engelsk motor i Volvolastbil?

1 kommentar

Roland A: Hej ETT FÖRSLAG http://www.regale.se/Fast.htm /Roland

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842