Läsartips: Bygga avdragare för utvändiga gängor

Kullagermuttrar (KM) finns med en mängd olika gängor och kan vara lösningen om man ska dra av något med lite obskyra gängor.

Läsartips: Bygga avdragare för utvändiga gängor

Publicerad

Hej Jim. Angående avdragare till drev med utvändig gänga så finns det kullagermuttrar (KM) med rätt gängor i tjocklek 7mm. Om det är någon annan som undrar om en lösning på det så köpte jag flera (17:50:-/st) och tänkte svetsa ihop en avdragare

Jan-Olof

 

Tack för tipset Jan-Olov! Det är ju inte alla som har en svarv hemma och kan skära egna gängor. Man kan till och med klara sig utan svets om man gängar på kullagermuttern på drevet/svänghjulet med utvändig gänga och sedan hakar tag i muttern med en två- eller trearmad universalavdragare.

Jim Lundberg

Exempal på drev med utvändig gänga för avdragare (JB 150).

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria MS 50

6 kommentarer

Jim Lundberg: Gasol fungerar bra och ger snabb uppvärmning, men det gäller att inte värma för mycket så att detaljen, navet i detta fall, inte tappar härdningen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842