Avgassystem och svänghjulskåpa till ILO FP 50

Avgassystem och svänghjulskåpa till ILO FP 50

Publicerad

Fråga: Hej och tack för en fantastisk sida och tidning! Jag skaffade mig just en Monark Monarped 53:a som behöver en del vård men främst behöver den avgassystem och en kåpa över svänghjulet till ILO FP 50-motorn som sitter på. Har du tips på var det kan finnas något?

mvh

Micke

 

Svar: Det finns två typer av avgassystem till Monark Monarped med ILO FP 50-motorn – en tidig modell där ljuddämparen har ett runt tvärsnitt och en senare modell där ljuddämparen har ett ovalt tvärsnitt. Den ovala har större volym och ger en betydligt starkare motor. Fästena är identiska och det är bara "bolt-on".

Avgassystem och svänghjulskåpor brukar finnas på veteranmarknader. Kolla även med Rösebäckens Cykel & Motor som har delar till äldre mopeder. Du kan även annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser efter delarna så når du tusentals likasinnade.

Roligt att du uppskattar vår tidning och hemsida!

Jim Lundberg

ILO-motorn i Monark Monarped från 1953 - 54 fanns med två olika avgassystem. Det med ovalt tvärsnitt (övre) ger en starkare och piggare motor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

3 kommentarer

Frasse1: vilka ideer man hade ;) jag undrar dock hur den uppför sig i farter över dom man upplever i kassakön? Visste man inte bättre skulle man kunna tro att konstruktionsavdelningen hoppade över...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842