Hur många rullar i Sachsmotorn?

Det ska vara 13 rullar per sida i den tvåväxlade sachsmotorn. Det måste alltid finnas en liten spalt mellan rullarna (pilarna) så de inte tvingas ligga mot varandra.

Hur många rullar i Sachsmotorn?

Publicerad

Fråga: Hej. Hur många lagerrullar ska det vara i växelaxeln på en handväxlad tvåväxlad Sachs av tidig modell? Jag vill ha 13 rullar. Stämmer det, eller ska det vara 12 rullar som det satt i motorn när den delades?

Mathias

 

Svar: Det ska vara 13 rullar på varje sida av den utgående axeln i den tvåväxlade (handväxel) Sachsmotorn. Generellt när det gäller lager med lösa rullar eller kulor så måste det finnas en spalt (pilarna) som är mindre än diametern på de rullar eller kulor som sitter i det aktuella lagret. Lyckas man pressa i en för mycket kan det bli så att de ligger och trycker på varandra så att de slutar rotera. Fixera rullarna med fett så ligger de kvar när motorn sätts ihop.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842