Hur mycket slack på transmissionskedjan på ILO 98 cc?

Max slack på en sån här kedja bör ligga på cirka 15 mm. Den får definitivt inte röra vid blocket.

Hur mycket slack på transmissionskedjan på ILO 98 cc?

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Hur mycket slack är acceptabelt på transmissionskedjan på min ILO 98 cc?

Med vänlig hälsning

Tony

 

Svar: Jag har tyvärr inga måttuppgifter på hur stort slack man tillåter på ILO-motorn, men den absoluta maxgränsen är ju när kedjan har blivit så lång att den rör vid godset i motorblocket då många motorer har ett litet avstånd mellan kedja och block.

Annars kan ett godkänt slack på en så här pass kort kedja vara maximalt runt 15 mm mitt på en fri längd om man drar kedjan uppåt/nedåt. Om du behöver byta kedja så har den dimensionen 3/8" x 7/32" och antal rullar (1/4"-rullar) ska vara 44 stycken. Kolla med Dione kullager i Uppsala.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842