Montera växelmekanismen i fotväxlad Husqvarna Flinta

Montering av växelmekanism på handväxlad flintamotor (bild 23 i Stora Tvåtaktsboken).

Montera växelmekanismen i fotväxlad Husqvarna Flinta

Publicerad

Fråga: Sätter ihop en Flintamotor, tvåväxlad, fot. Vänster blockhalva ligger på bänken och axlar och drev är på plats men hur får man dit tappen på växelföraren så den kommer ned i spåret på medbringaren? Växelföraren sitter ju fast i den högra halvan. Måste ju komma förbi drevet och ned växelförararmen med tappen på.

Tittar på bilderna i Stora Tvåtaktsboken men får inte ihop det med verkligheten. Vad gör jag för fel? Har jag missat något? tittar i Stora Tvåtaktsboken på bild 22, 23 och 24 för Flintamotorn. Släpskon ser ut att sitta på en lös arm? På min motor sitter den fastskruvad i höger motorhalva. Hur får jag dit släpskon i medbringarhylsan?

GN

 

Svar: Husqvarnamotorn i Stora Tvåtaktsboken, del 1 är en handväxlad motor medan din är fotväxlad – därav skillnaderna i konstruktion. Nu var det många år sedan jag skruvade med en fotväxlad Flinta, men enligt någon i vårt kommentarsfält så ska man börja med att stoppa i delarna i den högra blockhalvan när man sätter ihop en fotväxlad motor.

Om du läser vidare i boken så tas den fotväxlade motorn upp i slutet av avsnittet om Flintan där det bland annat står hur man justerar växlarna på den fotväxlade motorn (bild 35).

Jim Lundberg

Den excentriska justerskruven till växelmekanismen på den fotväxlade motorn (bild 35 i Stora Tvåtaktsboken).

Växelmekanism till fotväxlad Flintamotor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

2 kommentarer

Josefine Andersson: Nu kan man kanske tro att jag gör en "tumme upp" för skyddet. Nej jag liftar pga punka.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842