Demontera bakhjulet på Seniormoped

Demontera bakhjulet på Seniormoped

Publicerad

Fråga: Hej. Ska demontera bakhjulet på en gammal invalidmoped. Har skruvat av två skruvbrickor på navet. Där finns det ett plant skikt med två kullager i kanten. Hur går jag vidare? Kan jag använda min avdragare?

Hälsningar Benny

Svar: Hej Benny. Är det en Monark Senior du äger eller rör det sig om annan moped som avsetts för äldre och handikappade, exempelvis Norsjö Partner? Har endast datablad på Monark Senioren av dessa två och lägger därför upp sprängskiss för dennes bakaxel och nav. Hoppas det ger någon klarhet.

När det gäller demontering av hjullager i nav så brukar jag lägga hjulet plant. Sedan värma navet runt om lagret med varmluftspistol, aldrig på själva lagret. När godset blivit varmt vänder jag hjulet och med varma sidan neråt och driver ut lagret med ett dorn.

Lycka till!

Mvh Josefine Andersson

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842