Var ska alla slangar sitta från förgasaren till Yamaha FS 1?

Var ska alla slangar sitta från förgasaren till Yamaha FS 1?

Publicerad

Fråga: Har en Yamaha FS1 årsmodell 1980. Har koll på bränsleslangen till förgasaren, men det ser ut som att det är fler slangar som ska dit. Vilka och vart ska dom sen?

/Bengt

 

Svar: Jag har inte skruvat mycket med Yamaha FS 1, men på reservdelsskissen syns två slangar; nr 32 som kallas för "Luftrör" och nr 33 som kallas "Överströmningsrör". Min gissning är att de bara ska hänga en bit ner från förgasaren så att flödande bensin inte rinner över hela förgasaren (nr 33). Luftröret (nr 32) är förmodligen bara ett "kommunicerande" rör till ytterluften och dess atmosfärtryck.

Men vi har säkert läsare som vet mer!

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

3 kommentarer

Frasse1: vilka ideer man hade ;) jag undrar dock hur den uppför sig i farter över dom man upplever i kassakön? Visste man inte bättre skulle man kunna tro att konstruktionsavdelningen hoppade över...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842