Chevrolet startar inte

Chevrolet startar inte

Publicerad

Fråga: Min Chevrolet Impala 1966 med 327-motor startar inte när den är varm, trots ny startmotor. Vad är det för problem jag har?

Krister

Svar: Spontant skulle jag gissa att tändspolen är dålig. Prova att byta ut den mot en som du vet fungerar.

Nästa steg skulle vara att kolla startmotorn eftersom du nämner att du bytt ut den, och jag antar då att den förra var lite trött- Är den nya lika trött när den är monterad i bilen kanske den inte får tillräckligt med ström, men att den känns trött kan också ha mekaniska orsaker. Kontrollera att allt står rätt till med startsystemet

Om det inte hjälper skulle jag ta till en klassisk felsökning på först elsystemet, för att säkerställa att tändstiften får gnista och att den kommer vid rätt tidpunkt, och sedan bränslesystemet, att det kommer tillräckligt med bränsle.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842