Trög reedventil på Yamaha FS1

Trög reedventil på Yamaha FS1

Publicerad

Fråga: Hej experten, Vilken reedventil är bäst? Jag renoverar min fars gamla Yamaha FS1 årsmodell 1993. I samband med detta tänkte jag montera en nyköpt reedventil. Insugningsplattans brytskruvar har jag lyckats ta bort och ska ersätta dem med vanlig skruv.

Min fråga: Med den gamla reedventilen monterad på insugningsplattan kan jag lätt med munnen blåsa igenom insuget till reedventilen, som tätar när jag suger tillbaka. Med den nya ventilen monterad orkar jag inte blåsa igenom, men det kanske ska vara så, att vakuumet är så mycket starkare än vad jag orkar blåsa. Vilken ventil är bäst?

Hälsningar

Åke

 

Svar: Jag har pysslat väldigt lite med reedventiler, "flaps", så jag kan inte svara på vad som är "rätt" eller "fel". De finns i olika varianter med glasfiber, kolfiber eller fjäderstål. Kan även vara så att de finns med olika spänst för trimning och liknande, men jag bollar över frågan till våra läsare.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842